Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

EKONOMIJA IN POSLOVANJE trženje

Marketing
konceptualne in celostne razsežnosti

Boris Snoj, Vladimir Gabrijan

Januar 2016

Založnik o knjigi

Monumentalna znanstvena monografija uveljavljenih raziskovalcev in avtorjev številnih znanstvenih in strokovnih prispevkov na področju marketinga doma in v tujini.
Knjiga prinaša teoretično utemeljena razmišljanja in praktično uporabno besedilo. Je plod timskega več desetletnega poglobljenega kritičnega dialoga avtorjev in presega način copy-paste, ki je v Sloveniji pri piscih na področju marketinga vse bolj pogost.
Njen namen je kritičnim bralcem med menedžerji in strokovnjaki za marketing, med študenti družboslovja ter med strokovnjaki na drugih področjih znanj ponuditi usklajeno celoto klasičnih in eklektičnih temeljnih pojmov na področju marketinga. S knjigo želita avtorja prispevati k izboljšanju nizkega statusa marketinga kot vede in kot veščine.
V knjigi uporabljata holistični pristop k obravnavanju marketinga ter ponujata notranje trdne in zunanje razlikujoče delovne opredelitve ključnih pojmov. V nasprotju s prevladujočimi pogledi uporabnosti marketinga ne omejujeta na povečevanje profita in prodaje v organizacijah. Uporabnost marketinga razumeta širše, kot doseganje uspešnosti in učinkovitosti organizacij, tako da ohranjajo in povečujejo blaginjo ciljnih skupin in družbe kot celote. Organizacije obravnavata kot udeležence v menjavi, ki so hkrati v vlogi kupcev povpraševalcev in prodajalcev ponudnikov. V primerjavi z večino avtorjev obravnavata na drugačen in svež način opredeljevanje marketinga, trg, konkurente in konkuriranje, strategije marketinga,osnovne objekte menjave in njihovo vrednost ter marketinško komuniciranje in dostavljanje koristi.
Svoje teoretično razmišljanje podkrepljujeta s številnimi praktičnimi primeri in nazornimi slikovnimi prikazi.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 84143617
Avtor: Boris Snoj, Vladimir Gabrijan
Cobiss naslov: Marketing : konceptualne in celostne razsežnosti : [znanstvena monografija] / Boris Snoj, Vladimir Gabrijan
Postavitev: EKONOMIJA IN POSLOVANJE trženje
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Maribor : Pivec, 2015
Fizični: 486 str. : ilustr. ; 25 cm