Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

PSIHOLOGIJA poljudna psihologija

Magija velikopoteznega mišljenja

David Joseph Schwartz

April 2017

Založnik o knjigi

Magija velikopoteznega mišljenja opogumlja k zastavljanju (višjih) ciljev in daje uporabne metode za doseganje uspehov. Za to je potrebno prepričanje, ne le želja. Prepričanje zbere za nalogo potrebno moč, spretnost in energijo. Vera v dosego cilja odkriva tudi način izvedbe. Ne uspe nam zgolj zato, ker bi imeli srečo. Uspeh je posledica početja tistih stvari in obvladovanje tistih načel, ki ga proizvajajo. Dr. Scwartz prikaže skrbno načrtovan program za osvojitev mišljenjskih in vedenjskih navad, ki vodijo k uspehu.

Prav vsi smo – morda bolj, kot se tega zavedamo – proizvodi lastnega mišljenja in mišljenja okolice, ki ga sprejemamo kot družbene norme ali sugestije. In vse prevec tega mišljenja je dlakocepnega, ne pa velikopoteznega.

Gre za klasicno in trajno delo s podrocja motivacije in pozitivnega mišljenja. Knjiga je bila prvic objavljena leta 1959, nemudoma postala prodajna uspešnica, prodanih je že na milijone izvodov, in še vedno izhaja po vsem svetu v široki paleti jezikov.

Dr. David J. Schwartz (1927-1986) je bil profesor na Georgia State University v Atlanti. Velja za enega največjih strokovnjakov s področja psihologije motivacije. Ustanovil je svoje podjetje, specializirano za svetovanje in razvoj vodenja. Predaval je številnim trgovskim združenjem in prodajnim skupinam ter vodil izobraževanja za vodstvene kadre. Je avtor večih knjig, najodmevnejša je pričujoča.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 287070464
Avtor: David Joseph Schwartz
Cobiss naslov: Magija velikopoteznega mišljenja / David Joseph Schwartz ; iz angleščine prevedel Peter Amalietti
Postavitev: PSIHOLOGIJA poljudna psihologija
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Ljubljana : V. B. Z., 2017 (Nova Gorica : Grafika Soča)
Fizični: 215 str. : tabele ; 24 cm