Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SLOVENSKA KNJIŽEVNOST fantastični romani

Lovec na kobilice
Romanje

Jurij Pfeifer

April 2015

Založnik o knjigi

In polastila se te je tista nelagodnost, ki povzroča povišan holesterol in popivanje brez mere. Padel si v posebno stanje milosti. Spoznanje, da nisi na svetu zavoljo prijetnega časomina, temveč da se do konca požreš in najdeš odrešitev.
Takrat ti je prvič padlo na pamet, da se imenuješ Lovec na kobilice in ne Iskalec galaktične super resnice. Spoznal si, da je lovec na kobilice nova zora človeške zavesti, katere spoznanje nas bo zavihtelo onkraj verjetnega, direktno v uterus mater (mišljeno kot ontološka kategorija in ne kot kletvica južnoslovanskih narodov).
In tistega jutra si stopil v misterij resnice, v večno nategovanje brez konca in kraja, nimfomanijo verjetnosti. Zavedanje, da ti ni nič jasno in ti nikoli ne bo, je v tebi kot kasetna bomba zacvetelo v neštetih ostrih šrapnelih spoznanja. Bil si sam, hotel si deliti svoja spoznanja, bolečino.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 275205376
Avtor: Jurij Pfeifer
Cobiss naslov: Lovec na kobilice : (romanje) / [avtor, ilustracije] Jurij Pfeifer ; [avtor spremne besede Urban Zorko]
Postavitev: SLOVENSKA KNJIŽEVNOST fantastični romani
Jezik: slovenski
Leto: 2014
Založništvo: Idrija : Bogataj, 2014 ([Idrija] : ABC Merkur)
Fizični: 208 str. : ilustr. ; 20 cm