Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

GEOGRAFIJA Slovenija vodniki

Loške poti
50 izletov po Selškem, Poljanskem in Žirovskem

Željko Kozinc

Januar 2016

Založnik o knjigi

Tisti, ki jim je knjiga dobra prijateljica, pogosto pravijo, da jo radi vzamejo s sabo, kamor koli že gredo. Knjiga Loške poti je v tej luči prav posebna prijateljica, saj je ne boste vzeli le vi s sabo, temveč bo vzela s sabo tudi ona vas: popeljala vas bo – bodisi samo v duhu bodisi čisto zares, v športnih čevljih, z nahrbtnikom in fotoaparatom in sploh vsem, kar spada na take prelepe poti – v loško pogorje, v tiste čarobne kraje, ki jih je tako privlačno, a hkrati prepričljivo stvarno opisal »domačin« Ivan Tavčar.
Tudi v tej knjigi – gre za že osmi izletniški vodnik Željka Kozinca, ki se je na vodniškem področju proslavil predvsem s serijo vodnikov Lep dan kliče – hodimo z avtorjem po hribih in dolinah, kmetijah in zaselkih, večjih in manjših krajih, pri čemer nas večkrat popelje tudi med ljudi in njihove usode v različnih časih. Skozi Kozinčevo unikatno lečo, opremljeno s tipali, ki najdejo posebno v (navidezno) vsakdanjem in dragoceno v (pogosto) pozabljenem, je bralcu (in izletniku) dan dragocen vpogled v skrite in manj skrite kotičke naše dežele – ter seveda prelep razgled po njenih pokrajinah.
Knjiga vključuje skoraj 300 fotografij, posebno uporabno vrednost pa ji daje tudi orientacijski zemljevid na notranjih straneh ovitka.

 


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 281142016
Avtor: Željko Kozinc
Cobiss naslov: Loške poti : 50 izletov po Selškem, Poljanskem in Žirovskem / Željko Kozinc ; [fotografije Andrej Kozinc ... [et al.] ; zemljevid Tanja Koželj]
Postavitev: GEOGRAFIJA Slovenija vodniki
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Ljubljana : Modrijan, 2015 (natisnjeno v Sloveniji)
Fizični: 183 str. : ilustr. ; 21 cm