Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SLOVENSKA KNJIŽEVNOST pesništvo

Lom glasu

Simona Kopinšek

April 2014

Založnik o knjigi

Simona Kopinšek je uveljavljena pesnica, kulturna novinarka in avtorica knjig za otroke in Mladino. s svojo poezijo je nase opozorila z zbirkama Antaharan in Ljubezenke, ki sta bile deležne pozitivne refleksije s strani bralske, strokovne in medijske javnosti.
Preden se je govorka zbirke Lom glasu sploh lahko odločila, da leže na oltar, se je moralo zgoditi marsikaj. V mnoštvu sledi je morala najprej prepoznati svoje, natančneje: svojo lastno sled, predvsem eno namreč, in sicer najizrazitejšo in popolnoma samolastno – to pa je njen suvereni glas. Nežen in ženstven, toda brezpriziven – in le kot tak lahko v času »ustrahovanega in zlomljenega«, a smrtno nevarnega človeštva izreka odločitev za bojevništvo in življenje. Le kot tak je tisto temeljno ter hkrati nekaj, kar presega čas, in sicer (tudi) v tem smislu, da ima le glas – kar izrekanje, tudi ko se dogaja v popolni tišini, je – moč, da (za)celi govorkine rane.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 81528833
Avtor: Simona Kopinšek
Cobiss naslov: Lom glasu / Simona Kopinšek
Postavitev: SLOVENSKA KNJIŽEVNOST pesništvo
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Maribor : Litera, 2015
Fizični: 54 str. ; 20 cm