Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

eKnjižnica Biblos

Lihožerci

Pavel Šrut

Marec 2015

Založnik o knjigi

Ste kot zakleto izvlekli le posamezne nogavice različnih parov? Zagodli so vam jo lihožerci! Bitja, ki živijo med nami, v skrivnih kamricah naših stanovanj, in so zato prevzela človeške navade, dobre in slabe. Prehranjujejo se z nogavicami, vendar kradejo le po eno iz para, tisti pošteni praviloma samo levo, torej liho – zato lihožerci. Med njimi so prijaznejši, a tudi mafijski šefi in ker nekaj “ostrih pobov”.

Zabavna in napeta serija knjig o lihožercih je močno zaznamovala češko mladinsko pisanje zadnjega desetletja. Pavel Šrut (1940), češki pesnik, dramatik in avtor knjig za otroke, je za svoja dela prejel mnoge nagrade in priznanja ter velja za enega najboljših čeških avtorjev. Eno najprestižnejših priznanj, nagrado Manesia Litera, je za svoje ustvarjanje za otroke prejel že leta 2004 in 2005,leta 2009 pa prav za Lihožerce, ki so bili nato na Češkem razglašeni za mladinsko knjigo desetletja. Likovno podobo je tem fantastičnim bitjem podarila priznana ilustratorka in režiserka Galina Miklinova.

e-knjiga


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 276626432
Avtor: Pavel Šrut
Cobiss naslov: Lihožerci [Elektronski vir] / Pavel Šrut ; ilustracije Galina Miklínová ; prevedel Peter Kuhar
Postavitev: eKnjižnica Biblos
Jezik: slovenski
Leto: 2014
Založništvo: Ljubljana : KUD Sodobnost International, 2014
Fizični: 355 str. : ilustr. ; 24 cm