Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   English version

Postavitev:

POLITIKA IN VOJNE VEDE stranke in gibanja

Liberalizem, fašizem, neoliberalizem

Tomaž Mastnak

Marec 2016

Založnik o knjigi

Finančna in gospodarska kriza, iz katere niti po šestih letih ni videti pravega izhoda, globoko spreminja svetovno, evropsko in tudi slovensko politiko. Te spremembe je pogosto težko opaziti, še teže pa razumeti, kar je učinek dveh nasprotnih načinov njihovega uveljavljanja: na eni strani gre za metodo šoka, na drugi pa za komaj vidne minimalne, a nenehne, premike.
Avtor, ki je te spremembe doma in po svetu analiziral in interpretiral v rednih časopisnih kolumnah, se v pričujoči knjigi ukvarja predvsem z eno od njih, a morda najbolj zloveščo: z naraščanjem fašizma. Deloma gre pri tem za zavestno navezovanje na historični fašizem in deloma za reagiranje na nove zgodovinske konstelacije, ki spontano reproducirajo temeljno logiko preteklih fašističnih politik. Odlika te knjige je, da se avtor, ki je zgodovinar evropske politične misli, v svojih analizah opira na tradicije politične misli in jih aktualizira, obenem pa je dobro informiran o političnih dogajanjih pri nas in po svetu.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 282843648
Avtor: Tomaž Mastnak
Cobiss naslov: Liberalizem, fašizem, neoliberalizem / Tomaž Mastnak
Postavitev: POLITIKA IN VOJNE VEDE stranke in gibanja
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Ljubljana : Založba /*cf., 2015 ([Maribor] : Darima)
Fizični: 185 str. ; 20 cm + 1 razglednica