Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani

Levjesrčni plenilec

Monica McCarty

Maj 2017

Založnik o knjigi

Škotski kralj Robert the Bruce po utrditvi oblasti proti sovražnim Angležem na meje, kjer ne vlada nobena postava, pošlje svoje najboljše vojake. Legendarni bojevniki iz Višavske straže ne dovolijo, da bi kaj prišlo med kralja in državo – razen klic srca.

Od vseh Bruceovih elitnih bojevnikov je Robert ‘Plenilec’ Boyd najstrahovitejši. Kot pravi domoljub, čigar gole roke so smrtonosno orožje, resnično sovraži Angleže. A ko mu v roke pade sovražnikova prelepa sestra in se znajde pred skušnjavo – bitko, v kateri si obupno želi poraza – ugotovi, da je maščevanje lahko grenko-sladka izkušnja.

Gospa Rosalin Clifford komaj prepozna uporniškega ujetnika, ki ga je pred šestimi leti rešila pred usmrtitvijo. Čeprav se je njen dekliški ideal spremenil v strastno potegovanje za pravico, je prepričana, da je s tem, ko je nevarnemu možu pomagala pobegniti, izdala brata. Zdaj jo je to izdajstvo začelo preganjati. Vendar ne more zanikati koprnenja, ki ji ga vzbudi trpinčeni bojevnik, prav tako ne more zanikati strasti, ki zaprisežena sovražnika spremeni v ljubimca. Bo nežna ljubezen prave angleške vrtnice zadoščala, da bo najokrutnejšega škotskega bojevnika rešila pred pogubnim maščevanjem – preden bo prepozno?


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 289787136
Avtor: Monica McCarty
Cobiss naslov: Levjesrčni plenilec : [osma knjiga iz serije o višavskih bojevnikih] / Monica McCarty ; [prevedel Marko Bogataj]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Tržič : Učila International, 2017 (natisnjeno v EU)
Fizični: 395 str. ; 20 cm