Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   English version

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani

Letalo brez nje

Michel Bussi

April 2016

Založnik o knjigi

Lyse-Rose ali Emilie? Kdo je trimesečna dojenčica, ki je čudežno preživela letalsko nesrečo? Dve družini, ena bogata in druga revna, se na sodišču potegujeta za skrbništvo. Usoda deklice, ki so jo mediji poimenovali Kačja pastirica, je odvisna samo od sodniške odločitve. Preiskovalci sicer iščejo otrokovo identiteto, vendar je njihova naloga v obdobju, ko analiz DNK še niso poznali, izjemno težka.
Osemnajst let pozneje zasebni detektiv odkrije resnico, vendar za to plača z življenjem … Za seboj pusti samo zvezek, v katerem so vse podrobnosti njegove preiskave.
So naključja v življenju samo igra usode? Ali pa je nekdo že od začetka vodil to igro?
Kriminalka vodi bralca na razburljivem potovanju od Pariza do Dieppa, od gore Terrible v gorovju Jura, pa vse do Istanbula v Turčiji, dokler maske končno ne padejo.
Svetovno znani, večkrat nagrajeni francoski pisatelj Michel Bussi se s francosko in mednarodno uspešnico Letalo brez nje prvič predstavlja tudi pri nas.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 283996160
Avtor: Michel Bussi
Cobiss naslov: Letalo brez nje / Michel Bussi ; [prevedla Maja Lihtenvalner]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani
Jezik: slovenski
Leto: 2016
Založništvo: Tržič : Učila International, 2016 (natisnjeno v EU)
Fizični: 428 str. ; 20 cm