Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

GEOGRAFIJA Slovenija vodniki

Lepi izleti vabijo

Željko Kozinc

Maj 2014

Založnik o knjigi

Lepi izleti so zbirka 104 izletov – 81 jih je Kozinc opisal že v prejšnjih knjigah in jih je zdaj prehodil na novo ter njihove opise osvežil, 23 izletov pa je čisto novih. Tudi to knjigo spremljajo Kozinčeve fotografije – te »govorijo« tako kot besedilo in mnogim daje največji mik prav detajl, ki bi vas na fotografiji na kaki »lepi« turistični razglednici zmotil.

Kozinčevo delo nudi bralcu mnogo več kot »klasični« vodniki, katerih avtorji se predvsem trudijo, da bi kar najnatančneje opisali pot, zato pa radi spregledajo tisto, kar je pri njej najlepše. Ali pa spregledajo najlepše kotičke nasploh, samo zato, ker pot do njih ne vodi mimo nobene gostilne.

Kozinc se je turistično »razvpitim« krajem namenoma ognil in za nas poiskal skrite in že skoraj pozabljene naravne in kulturne zaklade naše države in zamejstva. Opisal jih je tako, kot jih zna opisati samo pisatelj, zraven pa je razmišljal tudi o manj znanih, včasih povsem obrobnih zgodovinskih dogodkih in človeških usodah.

Založba Modrijan – več o knjigi


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 272579072
Avtor: Željko Kozinc
Cobiss naslov: Lepi izleti vabijo : Lep dan kliče - 15 let / Željko Kozinc ; [fotografije Željko Kozinc ... et al.]
Postavitev: GEOGRAFIJA Slovenija vodniki
Jezik: slovenski
Leto: 2014
Založništvo: Ljubljana : Modrijan, 2014 (natisnjeno v Sloveniji)
Fizični: 435 str. : ilustr. ; 28 cm