Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SOCIOLOGIJA sociologija kulture

Kultura in razred

Uredila Breda Luthar

Junij 2014

Založnik o knjigi

Čeprav se ni v Sloveniji še nikoli toliko govorilo o bogastvu in revščini, o družbeni izključenosti in tajkunstvu, se ni še nikoli tako malo povedalo o razrednih razlikah. Kako se kažejo kulturne razlike v slovenski družbi? V kakšnem razmerju so z različnimi oblikami družbenega razlikovanja, kot so razred, spol ter etnična ali generacijska pripadnost? Kaj konstituira srednji razred in kaj je značilno za “pomenski sistem” delavskega razreda?
Študija Kultura in razred analizira vlogo kulturnih distinkcij v razredni strukturi slovenske urbane populacije. Izhaja iz stališča, da mora danes vsaka razprava o razredno razdeljeni družbi ob neenaki distribuciji ekonomskega kapitala vključevati tudi neenako distribucijo kulturnega kapitala ali “simbolnega bogastva”.
Avtorji v osmih empiričnih študijah proučujejo razredno strukturiranost kulturnih praks in kulturnega okusa, vrednot, medijske potrošnje ter izbranih področij vsakdanjega življenja. Pri tem uporabljajo podatke, pridobljene s standardiziranim vprašalnikom na reprezentativnem vzorcu prebivalcev Ljubljane in Maribora.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 271426048
Avtor: Uredila Breda Luthar
Cobiss naslov: Kultura in razred / Breda Luthar (ur.)
Postavitev: SOCIOLOGIJA sociologija kulture
Jezik: slovenski
Leto: 2014
Založništvo: Ljubljana : Fakulteta za družbene vede, Založba FVD, 2014
Fizični: 289 str. : ilustr. ; 24 cm