Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani

Kronika ptiča navijalca

Haruki Murakami

Avgust 2014

Založnik o knjigi

Vse se začne, ko nekega dne izgine maček. Njegov lastnik, mladi Toru Okada, ga poskuša poiskati, s tem pa sproži verigo dogodkov, v katerih izgine še njegova žena. Odločen, da jo najde, drugo za drugo odkriva skrivnosti njene preteklosti in drsi vse globlje v fantazijski svet. Sprva naključni in nerazumljivi dogodki počasi spletejo labirint, v katerem mora Toru poiskati pot, ki ga bo pripeljala do resnice.

Haruki Murakami velja za enega najbolj priznanih in priljubljenih živečih japonskih avtorjev, ki se je svetovno uveljavil z deli, kot so Norveški gozd, Ljubi moj Sputnik, Kafka na obali, 1Q84 in Kronika Ptiča navijalca, ki je v izvirniku izšla leta 1995. V njej Murakami poleg značilne teme človeške osamljenosti odpira vprašanji družbene odgovornosti in kolektivne travme, ko spregovori o vojnih zločinih sredi 20. stoletja v severovzhodni Kitajski. Knjiga, ki je bila v angleškem prevodu bistveno okrnjena, bo v integralnem prevodu iz japonščine slovenske bralce popeljala na divjo vožnjo skozi metafizične svetove, nekje na meji med resničnostjo in fantazijo.

Haruki Murakami: Kronika ptiča navijalca – MMC RTV SLO

Naprej izgine maček, potem pa še žena – Jožica Grgič, DELO

 


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 274246912
Avtor: Haruki Murakami
Cobiss naslov: Kronika ptiča navijalca / Haruki Murakami ; iz japonščine prevedel Iztok Ilc
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani
Jezik: slovenski
Leto: 2014
Založništvo: Ljubljana : Mladinska knjiga, 2014
Fizični: 681 str. ; 25 cm