Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

ZGODOVINA zgodovina Slovencev

Križ in kapital

Jože Prinčič

November 2013

Premoženje, financiranje in podjetniška dejavnost RKC na Slovenskem

Založnik o knjigi

RKC se je in se še vedno izogiba govoriti o svojih gospodarsko-finančnih zadevah in o poseganju v gospodarsko-finančne tokove, ob tem pa visoki cerkveni predstavniki zavzeto poudarjajo, da je delovanje RKC na širšem družbenem področju, torej tudi na gospodarskem, njena večna, zgodovinska pravica, ki je ni mogoče odtujiti. Analizi delovanja RKC na gospodarskem področju so se doslej uspešno izogibali tudi cerkveni popisovalci preteklosti.

Ta monografija je prvi poskus argumentirane in poglobljene zgodovinske obravnave posameznih vidikov gospodarskega, finančnega in še drugih oblik pridobitniškega delovanja RKC, katoliške stranke in laikov na Slovenskem v zadnjih sto petdesetih letih. Temelji na dosegljivem arhivskem in drugem dokumentarnem gradivu, ki ga hranijo pristojne državne ustanove ali je še v depojih vlade in njenih organov. Izjema je le rekonstrukcija dogajanja v zadnjih nekaj letih, pri katerega opisovanju se je avtor zelo opiral na časopisne članke, zlasti iz Dnevnika, Mladine, Dela in Financ.

Založba Modrijan, več o knjigi, preberite odlomek


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 268869888
Avtor: Jože Prinčič
Cobiss naslov: Križ in kapital : premoženje, financiranje in podjetniška dejavnost RKC na Slovenskem / Jože Prinčič
Postavitev: ZGODOVINA zgodovina Slovencev
Jezik: slovenski
Leto: 2013
Založništvo: Ljubljana : Modrijan, 2013
Fizični: 310 str. : ilustr. ; 25 cm