Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

eKnjižnica Biblos

Kristalni čas

Lojze Kovačič

September 2016

Založnik o knjigi

Kristalni čas, po avtorjevih besedah tudi »dokument o duši«, je v obliki dnevnika izpisan avtobiografski roman, v katerem se pisatelj ob soočanju s sedanjostjo retrospektivno vrača v različna obdobja svojega življenja. S tenkočutnim in hkrati odkritosrčnim premišljevanjem dogodkov in ljudi odkriva enkratni preplet naključij in nujnosti, ki so ga pomembno oblikovala ali trajno zaznamovala.Kristalni čas je iskrena osebna izpoved in hkrati vrhunska literarna mojstrovina, ki zgodbo posameznika povezuje z večnimi vprašanji o smrti, veri in ljubezni v vseh njenih razsežnostih ter z razmislekom o ustvarjanju kot »edinem opravičilu za življenje«.

Lojze Kovačič (1928–2004) zagotovo zavzema častno mesto med slovenskimi literarnimi ustvarjalci 20. stoletja, njegov opus pa je eden najbolj prepoznavnih pripovednih opusov v slovenski literaturi nasploh. Za svoja dela je prejel številne nagrade, med njimi Župančičevo nagrado mesta Ljubljana leta 1972 in 1986, leta 1973 Prešernovo nagrado za delo Sporočila v spanju – Resničnost in leta 2004 nagrado kresnik za roman Otroške stvari. Za pričujoči romanKristalni čas je leta 1991 prejel prvič podeljeno nagrado kresnik, letos pa srebrnega kresnika za najboljši roman zadnjih petindvajsetih let.

e-knjiga


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 285407232
Avtor: Lojze Kovačič
Cobiss naslov: Kristalni čas / Lojze Kovačič
Postavitev: eKnjižnica Biblos
Jezik: slovenski
Leto: 2016
Založništvo: Ljubljana : Beletrina, 2016
Fizični: 357 str. ; 22 cm