Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

POLITIKA IN VOJNE VEDE slovenska politika

Kriminalni temelji Teritorialne obrambe in NLB

Igor Omerza in Rado Pezdir

Februar 2019

Založnik o knjigi

Raziskovalca udbovskih arhivov Igor Omerza in Rado Pezdir sta napisala knjigo, ki je sestavljena iz dveh delov. Prvi del Tajna ekonomika Udbe opisuje povojno rojstvo udbovske gospodarske hobotnice in njene glavne akterje. V tem delu tudi izvemo, kako je vzporedna udbovska ekonomija prerasla konec 60. in v začetku 70. let 20. stoletja v vzporedno bančništvo, predhodnika banksterstva, ki je živelo še po osamosvojitvi Slovenije.
V drugem delu Črni “teritorialni” fondi je prikazano rojstvo Titove TO, oblikovanje črnih deviz naše TO, odkrivanje in kilavo razčiščevanje teh fondov. Posebej analizirata tudi nezakonito dejavnost Nika Kavčiča (generalnega direktorja LB) in Miloša Ogrizka (nekdaj celo načelnika slovenske Udbe).
Razložen je tudi nastanek t. i. Zelene knjige, vzroki za ta falsifikat srbske Udbe in KOS, vire, ki so jo rodili in posledice, ki jih je povzročila.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 297001984
Avtor: Igor Omerza in Rado Pezdir
Cobiss naslov: Kriminalni temelji Teritorialne obrambe in NLB : [šokantna razkritja ob 50-letnici Titove TO] / Igor Omerza in Rado Pezdir
Postavitev: POLITIKA IN VOJNE VEDE slovenska politika
Jezik: slovenski
Leto: 2018
Založništvo: Ljubljana : Podjetniška analitika, 2018 ([Ljubljana] : Formatisk)
Fizični: 283 str. : ilustr. ; 20 cm