Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   English version

Postavitev:

POLITIKA IN VOJNE VEDE slovenska politika

Kresovi

Damir Črnčec

September 2016

Založnik o knjigi

Knjiga Damirja Črnčeca, nekdanjega generalnega direktorja OVS in direktorja Sove, je zbirka njegovih intervjujev, kolumn, prispevkov in digitalnih objav od januarja 2013 do maja 2016. V njih podoživimo dogajanja v slovenski in globalni družbi ter spremljamo avtorjeva poglobljena razmišljanja o času, za katerega nihče ni hotel verjeti, da nas bo tako zaznamoval in tako ogrozil vrednote, iz katerih je Evropa zrasla, a na njih pozablja. Iz prvih intervjujev je zaznati navdušenje nad lastno državo kljub napakam, na katere pronicljivo opozarja, predvsem pa tudi navdušenje nad članstvom v Evropski uniji in občutkom, da smo Slovenci končno prišli domov, tja, kamor sodimo. Od leta 2015, predvsem od sredine tega leta dalje, pa se avtor kot strokovnjak za varnostna vprašanja seveda ne more izogniti analizi varnostnega stanja v Evropi po prihodu množice ilegalnih migrantov z nam tujimi navadami, vero in kulturo, predvsem pa z grožnjami, da bo mir, ki smo ga vzeli že kot gotovo dejstvo, resno ogrožen. Damir Črnčec, zvest sebi in vrednotam, ki jih zastopa, napiše tisto, kar je v danem trenutku treba povedati, tudi če to ni vsem všeč. Njegove analize so ostre kot britev. Iz sivine povprečja izstopa s svojim zavzemanjem za pravično, pravno, prebujeno, prerojeno, prenovljeno in sodobno Slovenijo.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 284935680
Avtor: Damir Črnčec
Cobiss naslov: Kresovi : med pehom in prospehom / Damir Črnčec
Postavitev: POLITIKA IN VOJNE VEDE slovenska politika
Jezik: slovenski
Leto: 2016
Založništvo: Celje : Celjska Mohorjeva družba : Društvo Mohorjeva družba ; Ljubljana : Inštitut za globalno upravljanje IGLU, 2016 ([Maribor] : Dravski tisk)
Fizični: 356 str. ; 22 cm