Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SLOVENSKA KNJIŽEVNOST kratke pripovedi

Kosec koso brusi

Lado Kralj

2010

2011

Nagrada za prvenec

Nagrada fabula

Založnik o knjigi

Kosec koso brusi je knjiga petih daljših pripovedi, ki se dogajajo vse od sedemdesetih let prejšnjega stoletja pa do našega časa. Časi se sicer menjujejo, a kot da so vedno enako dušeči za nemirne in neprilagojene individualiste. Kraljev fokus pa ni usmerjen zgolj v izris socialnega konteksta posameznikovega beganja. Kralj je preveč radoživ, včasih obešenjaški, spet drugič nekoliko sanjaški in vselej oborožen z razbohoteno domišljijo. V knjigi se vseskozi pojavljajo prividi in vzporedni svetovi, od tistih bolj otipljivih kot so igre na srečo, podjetništvo in gledališče, do tistih povsem prosojnih, a še kako pomembnih prikazni. Človek ni več določen zgolj z logosom, postaja del karnevalskega plesa – tistega plesa življenja in smrti, o katerem je nekoč govoril ex cathedra in zanj ogreval eterične častilce literature – pred vami je blaznoresna šala, pridružite se!

e-knjiga v eKnjižnici Biblos


Fabula je nagrada za najboljšo zbirko izvirne slovenske kratke proze, izdane v preteklih dveh letih.
Podeljuje jo časopisna hiša Dnevnik.
(2011)

Nagrada za prvenec je nagrada za najboljše prvo izdano leposlovno delo posameznega avtorja, ki jo na vsakoletnem Slovenskem knjižnem sejmu podeljuje Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev. (2010)


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 250246400
Avtor: Lado Kralj
Cobiss naslov: Kosec koso brusi / Lado Kralj
Postavitev: SLOVENSKA KNJIŽEVNOST kratke pripovedi
Jezik: slovenski
Leto: 2010
Založništvo: Ljubljana : Študentska založba, 2010
Fizični: 153 str. ; 21 cm