Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani

Knjiga kratkih večnih ljubezni

Andreï Makine

Februar 2019

Založnik o knjigi

Andreї Makine je avtor Francoskega testamenta, letošnjega romana na maturi. Knjiga kratkih večnih ljubezni v veliki meri poglablja teme iz Francoskega testamenta: vprašanje družinskih vezi, odraščanja v času političnih represij in razpadajočih družbenih okvirov, iskanja lastne identitete, ljubezni in pripadnosti ob absurdnosti in brezobzirnosti vladajočih elit. Predvsem pa vere v smisel ljubezni in poezije, ki edini zmoreta preseči našo ujetost v vsakdanjo rutino in labirinte samoljubja in napuha.

Knjiga je sestavljena iz 8. poglavij, skozi katera prvoosebni pripovedovalec poveže spomine na otroštvo in mladost s spoznanji o družbenih in zgodovinskih zakonitostih in ustvari pretresljiv mozaik časa, ki ni le čas Sovjetske zveze v šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, ampak univerzalna prispodoba človeške družbe in tragične nemoči idealističnega posameznika v kolesju zgodovine in brezobzirnosti vladajočih elit.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 282824192
Avtor: Andreï Makine
Cobiss naslov: Knjiga kratkih večnih ljubezni / Andreï Makine ; prevedle Nadja Dobnik ... [et al.]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani
Jezik: slovenski
Leto: 2019
Založništvo: Ljubljana : Književno društvo Hiša poezije, 2019 ([Ljubljana] : Itagraf)
Fizični: 157 str. ; 21 cm