Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

FILM srhljivke

Klic v sili

Režija: Brad Anderson

Maj 2014

Uradna stran

IMDB – predstavitev filma

 

V izjemno razburljivem, napetem trilerju Klic v sili je preživetje najstnice odvisno zgolj od sočutnega, mirnega glasu osebe na drugi strani telefonske linije, ki skuša storiti vse, da bi uspela razvozlati lokacijo ugrabljenke.

Jordan (Halle Berry), operaterka na centru za klic v sili, opravlja službo, ki ni za ljudi šibkega srca. Skuša reševati življenja oseb, ki se znajdejo v nevarnosti. Toda po tragičnem izidu primera najstniške žrtve je Jordan povsem izgubljena. Prevevajo jo dvomi in razmišlja o prenehanju sprejemanja klicev, polnih strahu in obupa. Morda je čas, da se umakne in uživa življenje z razumevajočim partnerjem, policistom Paulom (Morris Chestnut). Morda lahko s svojimi izkušnjami pomaga drugim pri opravljanju tega stresnega poklica.

Nudenje pomoči neznancem pa zanjo še ni končano. Med vodenjem skupine novincev se oglasi ameriški najstnici Casey (Abigail Breslin), ki ji uspe iz avtomobilskega prtljažnika serijskega morilca priklicati klicni center. Jordan se zdi Caseyjin primer grozovito podoben primerom iz preteklosti. Lahko stori le eno: prevzame vajeti v svoje roke in ukrepa zavzeto kot še ni nikoli poprej. Če želi izslediti morilca, morata s Casey postati partnerki. Nedvomno gre za najpomembnejši primer v Jordanini karieri.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 1104895326
Avtor: Režija: Brad Anderson
Cobiss naslov: The call [Videoposnetek] = Klic v sili / music by John Debney ; director of photography Thomas Yatsko ; story by Richard D'Ovidio & Nicole O'Ovidio & John Bokenkamp ; screenplay by Richard D'Ovidio ; directed by Brad Anderson
Postavitev: FILM srhljivke
Jezik: angleški
Leto: 2014
Založništvo: Ljubljana : Cinemania group, 2014
Fizični: 1 video DVD (ca 94 min) : barve, zvok (Dolby Digital) ; 12 cm