Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

PRAVO kazensko pravo kriminologija

Kibernetska kriminaliteta

Aleš Završnik

Februar 2016

Založnik o knjigi

Knjiga celovito predstavlja novo vrsto kriminalitete, kibernetsko kriminaliteto, kot enega temeljnih delov novega področja, vzniklega na stičišču prava in tehnologije. Informacijska tehnologija ponuja številne prednosti, vedno večja uporaba interneta, mobilne telefonije in trajne povezanosti naprav v omrežje pa prinaša tudi vedno večja tveganja, ki pogosto preraščajo v kazniva dejanja.

Predstavitev kibernetske kriminalitete sledi razdelitvi na kazensko materialno in kazensko procesno pravo ter kriminološkemu pristopu, ki obsega analizo pojavnosti te vrste kriminalitete, predstavitev njenih oblik in možnih načinov odzivanja nanjo. Knjiga vključuje številne razlage pojava, kot se uveljavljajo v pozitivnem pravu in v socioloških razpravah, pa tudi vrednostne kriminalitetnopolitične premisleke.

Avtor analizira pravne akte in institute, povezane s to vrsto kriminalitete, ki sta jih sprejela Svet Evrope in Evropska unija, in tiste, ki jih določa nacionalna zakonodaja.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 280067072
Avtor: Aleš Završnik
Cobiss naslov: Kibernetska kriminaliteta / Aleš Završnik ; [stvarno in imensko kazalo Nika Skvarča]
Postavitev: PRAVO kazensko pravo kriminologija
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Ljubljana : IUS Software, GV založba : Inštitut za kriminologijo pri Pravni fakulteti, 2015 (Ljubljana : Itagraf)
Fizični: 157 str. : ilustr. ; 25 cm