Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani

Kar veter ve

Amy Harmon

Julij 2020

Založnik o knjigi

Nepozabna ljubezenska zgodba, v kateri lahko nemogoče potovanje ženske skozi čas spremeni vse … Anne Gallagher je odraščala ob zgodbah o Irski, ki ji jih je pripovedoval dedek. Po njegovi smrti užaloščena odpotuje v dedkov rojstni kraj, da bi raztrosila njegov pepel. Tam jo – prežeto s spomini na ljubo osebo in navdahnjeno z dotlej neznano zgodovino – povleče v drug čas.

Znajde se na Irskem v letu 1921, ki je bila takrat izjemno nevaren kraj, saj je bila na robu vojne. Toda Anne tam pestijo druge težave, saj je dezorientirana, prizadeta in v oskrbi doktorja Thomasa Smitha, skrbnika fanta, ki se ji zdi nenavadno znan. Ko jo zamenjajo za fantovo dolgo pogrešano mater, Anne prevzame to identiteto, prepričana, da je izginotje te ženske povezano z njenim izginotjem. Ko napetost narašča, se Thomas pridruži boju za irsko neodvisnost in v konflikt povleče še Anne. Ujeta med zgodovino in svojim srcem se mora odločiti, ali se je v zameno za ljubezen, za katero je mislila, da je nikoli ne bo našla, pripravljena odreči življenju, ki ga je poznala. Toda ali je to resnično odločitev, ki bi jo morala sprejeti ona?


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 98157569
Avtor: Amy Harmon
Cobiss naslov: Kar veter ve / Amy Harmon ; prevod Ljubica Karim Rodošek
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani
Jezik: slovenski
Leto: 2020
Založništvo: Maribor : Hiša knjig, Založba KMŠ, 2020
Fizični: 504 str. ; 22 cm