Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

ZDRAVJE medicina

Kap spoznanja

Jill Bolte Taylor

Moja pot okrevanja po možganski kapi  

Založnik o knjigi

Jill Bolte Taylor je ugledna ameriška znanstvenica, ki se ukvarja s preučevanjem možganov. Pri 37 letih, na vrhuncu kariere, je nehote dobila priložnost, da se o njihovem delovanju pouči iz prve roke: doživela je namreč možgansko kap. V nekaj urah je lahko opazovala, kako jo zapuščajo osnovne sposobnosti, kot so hoja, govor, branje in spomin. Dr. Taylorjevi je kljub hudi ohromelosti le uspelo priklicati pomoč. Sledili sta operaciji in dolgotrajno okrevanje.

Svoje izkušnje na koži znanstvenice in bolnice je strnila v osupljivi izpovedi, ki prinaša spodbudna spoznanja o zdravljenju možganskih poškodb.

Delo je izjemno pričevanje o hudi poškodbi, ki odpira vrata v spoznavanje samega sebe. Kap spoznanja govori o lepoti in prožnosti človeških možganov, o človekovi sposobnosti obnavljanja. V pomoč in spodbudo bo vsem, ki so kap doživeli, in njihovim bližnjim.

 


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 244690432
Avtor: Jill Bolte Taylor
Cobiss naslov: Kap spoznanja : moja pot okrevanja po možganski kapi / Jill Bolte Taylor ; [prevedla Ana Ugrinović]
Postavitev: ZDRAVJE medicina
Jezik: slovenski
Leto: 2009
Založništvo: Ljubljana : Mladinska knjiga, 2009 (Ljubljana : Euroadria)
Fizični: 210 str. : ilustr. ; 21 cm