Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

PRAVO civilno

Kako zavarovati industrijsko lastnino
Uveljavljanje pravic industrijske lastnine pred sodiščem

Tanja Vuga

Maj 2015

Založnik o knjigi

V knjigi so predstavljene značilnosti varstva pravic industrijske lastnine, kršitve teh pravic ter možnosti za učinkovito uveljavljanje pravic industrijske lastnine pred sodiščem. Razlage dopolnjujejo številni primeri iz domače in tuje sodne prakse.
V prvem delu so predstavljene temeljne značilnosti pravic industrijske lastnine. V drugem delu je podrobno obravnavana materialnopravna ureditev njihovega uveljavljanja, zlasti pogoji za njegovo uveljavljanje z odškodninskim zahtevkom, varovalnimi zahtevki ter z zahtevkom zaradi neupravičene obogatitve. Avtorica razčlenjuje razmerja med zahtevki in analizira, kateri zahtevek daje najučinkovitejše varstvo v praksi. V tretjem delu knjige so predstavljeni procesnopravni instituti, ureditev katerih odstopa od splošnih pravil pravdnega postopka. Posebej natančno so obdelane začasne odredbe, edicijska dolžnost, pravica do obvestila in zavarovanje dokazov.
Teoretično razpravo in spoznanja o sodnem varstvu pravic industrijske lastnine dopolnjujejo povzetki in izseki številnih odločb, tako slovenskih sodišč kot tudi Sodišča Evropske unije, Evropskega sodišča za človekove pravice in anglosaških sodišč. Iz njih je mogoče razbrati, kako se v praksi uporabljajo in razlagajo posamezni instituti, pomembni za razumevanje ureditve varstva pravic industrijske lastnine.
Knjiga je praktično naravnana ter omogoča sistematičen in kritičen pregled vseh pomembnejših judikatov s področja civilnopravnega varstva pravic industrijske lastnine v slovenskem pravnem redu. Namenjena je vsem, ki se srečujejo z uveljavljanjem pravic industrijske lastnine pred sodiščem, še posebej imetnikom teh pravic, odvetnikom in sodnikom.

Več o knjigi


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 278441472
Avtor: Tanja Vuga
Cobiss naslov: Kako zavarovati industrijsko lastnino : uveljavljanje pravic industrijske lastnine pred sodiščem / Tanja Vuga ; [spremna beseda Bojan Pretnar in Špelca Mežnar]
Postavitev: PRAVO civilno
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Ljubljana : IUS Software, GV založba, 2015 (Ljubljana : Itagraf)
Fizični: 218 str. : ilustr. ; 25 cm