Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

VZGOJA IN IZOBRAŽEVANJE priročniki za učitelje

Kako z igro spodbujati miselni razvoj otroka

Ranko Rajović

Maj 2016

Založnik o knjigi

Ranko Rajović, specialist interne medicine, magister nevrofiziologije in od leta 2003 član odbora za nadarjene otroke pri mednarodni organizaciji Mensa, je avtor programa NTC, sistema učenja, ki v pedagogiko uvaja dognanja nevrofiziologije in se izvaja v šestnajstih evropskih državah.

Program NTC se v Sloveniji izvaja na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani, kot gostujoč predavatelj pa sodeluje tudi na Univerzi na Primorskem.

Knjiga temelji na najnovejših izsledkih o delovanju možganov, predvsem na spoznanju, da je za razvoj intelektualnih sposobnosti poleg drugih dejavnikov odločilno število nevronskih povezav, ki se intenzivno formirajo v otrokovem zgodnjem otroštvu. Manko na področju raziskav otrokovega zgodnjega razvoja vpliva na način izobraževanja, spremembe v izobraževanju in vzgoji pa so nujne.

Pretirano gledanje televizije, igranje videoigric, pomanjkanje fizične aktivnosti in grafomotoričnih dejavnosti poškodujejo in zmanjšujejo možnosti za razvoj bioloških potencialov, ki jih otrok nosi v sebi. Zgodnje otroštvo je osnova za nadaljnji intelektualni razvoj otroka in avtor v knjigi predlaga številne vsakodnevne dejavnosti, ki stimulirajo otrokov mentalni razvoj pred vstopom v osnovno šolo.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 281945088
Avtor: Ranko Rajović
Cobiss naslov: Kako z igro spodbujati miselni razvoj otroka / Ranko Rajović ; [sodelavci Ljubomir Vasičin ... [et al.] ; prevod Srđan Milovanović ; avtor predgovora Mitja Krajnčan ; slikovno gradivo Mirjam Pezdirc ... et al.]
Postavitev: VZGOJA IN IZOBRAŽEVANJE priročniki za učitelje
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Ljubljana : Mladinska knjiga, 2015 (Nova Gorica : Grafika Soča)
Fizični: 130 str. : ilustr. ; 22 cm