Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

PSIHOLOGIJA poljudna psihologija

Kako prebuditi tigra
Zdravljenje travm: prirojena sposobnost preobražanja izkušenj, pod katerimi klonimo

P. A. Levine, A. Frederick

Maj 2015

Založnik o knjigi

V prelomni knjigi Kako prebuditi tigra avtor dr. Peter A. Levine predstavi novi naein obravnavanja travme. Travma kot posledica šoka se pojavi, ko doživimo dogodek, ki utegne ogroziti naše življenje, in ko zaradi tega klonejo naše sposobnosti ueinkovitega odzivanja.
Avtor pojasnjuje, kako se zaenejo posttravmatski simptomi, kako se razvijejo in zakaj so tako vztrajni in trdovratni. Položi temelje za razumevanje, ki razblinja zapleteno mrežo mitov o travmi, nadomesti pa jih z enostavnim, celostnim opisom osnovnih fizioloških procesov, ki travmo povzroeajo. Eetudi naš razum pogosto povozi naše naravne instinkte, ne upravlja travmatskega odzivanja. Bolj smo podobni svojim štirinožnim prijateljem, kakor bi si bili morda pripravljeni priznati.
Z uporabo nekaterih preprostih zamisli in tehnik lahko prirojeno zmožnost za zdravljenje podpremo, namesto da bi jo ovirali. Telesna občutja, ne intenzivna čustva, so ključ do zdravljenja travme.
Knjiga je napisana poljudno in tako razumljiva širokemu krogu bralcev, namenjena je tako posameznikom, staršem, učiteljem, varstvenim delavcem, psihoterapevtom in drugim, informacije pa bodo koristne tudi za zdravnike, medicinske sestre, reševalce, policiste, gasilce in druge, ki se redno ukvarjajo z žrtvami nesreč in naravnih katastrof.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 278768384
Avtor: P. A. Levine, A. Frederick
Cobiss naslov: Kako prebuditi tigra : zdravljenje travm : prirojena sposobnost preobražanja izkušenj, pod katerimi klonimo / Peter A. Levine, Ann Frederick ; iz angleščine prevedla Jedrt Maležič
Postavitev: PSIHOLOGIJA poljudna psihologija
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Ljubljana : V. B. Z., 2015 (Zagreb : Znanje)
Fizični: 202 str. ; 24 cm