Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

EKONOMIJA IN POSLOVANJE delo zaposlovanje

Kako do ustrezne zaposlitve?
Diplomanti v času družbene krize

Darka Podmenik

Junij 2014

Založnik o knjigi

Knjiga je namenjena bralcem vseh generacij, predvsem pa tistim “mladim” med osemnajstim in tridesetim letom, ki želijo dobiti dobiti natančnejši vpogled v sodobna dogajanja, zaradi katerih težko pridejo do ustrezne zaposlitve. Takšen vpogled jim morda lahko dvojno koristi: da ohranijo samozavest in samozaupanje, četudi ne najdejo ustrezne zaposlitve ali so zaposleni v t. i. prekernih službah, ker bodo bolje razumeli zapletenost dejavnikov, ki določajo njihov položaj. Pa tudi, da morda ocenijo lastne izobrazbene in socialne primanjkljaje, ki jih ovirajo pri iskanju boljše zaposlitve.
V središču proučevanja so prehodi mladih (diplomantov) iz izobraževanja v zaposlitev, in to na dveh ravneh: evropski in slovenski.

Znanstvena monografija je zelo dobro zasnovana tako teoretično kot tudi empirično. Njen glavni cilj ni, da bralcem ponudi navodila, kako naj iščejo zaposlitev, temveč je branje za tiste, ki si želijo “dobiti natančnejši vpogled v sodobno dogajanje, zaradi katerega so se izobraževali. Namen pričujoče monografske študije je razkriti delovanje nekaterih skrbno izbranih dejavnikov in akterjev, ki vplivajo na zaposlovanje mladih diplomantov, se pravi na njihov prehod iz izobraževanja v zaposlitev, ki ga avtorica razume kot svojevrstno “križišče”, na katerem se srečajo dejavniki in akterji, ki določajo ali bo zaposlitev diplomantov uspešna.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 272297728
Avtor: Darka Podmenik
Cobiss naslov: Kako do ustrezne zaposlitve? : diplomanti v času družbene krize / Darka Podmenik ; [spremna beseda Dejan Jelovac]
Postavitev: EKONOMIJA IN POSLOVANJE delo zaposlovanje
Jezik: slovenski
Leto: 2013
Založništvo: Ljubljana : IRSA - Inštitut za razvojne in strateške analize, 2013 (Ljubljana : Ulčakar & JK)
Fizični: 225 str. : graf. prikazi ; 23 cm