Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

ZDRAVJE joga sprostitev

Joga
Varavna pot bivanja

V. Verma

Oktober 2014

Založnik o knjigi

S popolnoma preprostim 9-tedenskim načrtom začnite nov način življenja, z jogo. Naučite se biti spontani in naravni, kot otrok. S pomočjo joge se boste naučili pravilnega stanja, pravilne hoje, mišljenja in pravilnega dihanja. Popravite svojo držo, pozdravite zbadanja in bolečine s pomočjo preprostih vaj joge.

Povečajte svojo telesno fleksibilnost in mentalne sposobnosti ter se prepustite inspirirati jogijskim načinom, ki vam bodo pokazali, kako dobiti od življenja več. Sistem človeškega telesa, o katerem avtorica premleva, je neločljiv del celote in ne more in ne sme biti izoliran. Joga ni ne akrobacija in ne gimnastika; je sistem zavedanja telesa, uma in zavesti.

Ljudje, ki si resnično želijo vedeti, kaj joga je in kaj je resničen namen jogijskega prakticiranja, imajo težave pri izbiri primernega učitelja in primerne knjige. Večina obstoječih knjig o jogijskem znanju predstavlja jogo kot počasno izvedbo gimnastičnih vaj. Druge predstavljajo jogo kot tradicionalno, zelo disciplinirano hindu vrsto joge, ki je večini ljudem težko izvedljiva. Srečujejo se tako s fizičnimi težavami pri učenju joga položajev, kot tudi z dojemanjem filozofije o disciplini, ki jo ta vrsta joge narekuje.

Kot medicinska znanstvenica, vzgojena v jogijski tradiciji, se je Dr. Vinod Verma odločila, da napiše preprosto knjigo, kjer je metafizični pomen discipline opisan preprosto, jasno in z namenom, kako takšno prakticiranje vodi na pot samouresničitve in zavedanja.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 274344704
Avtor: V. Verma
Cobiss naslov: Joga : naravna pot bivanja / V. Verma ; [prevod Ana Godec ; fotografija Mateja Jordovič Potočnik]
Postavitev: ZDRAVJE joga sprostitev
Jezik: slovenski
Leto: 2014
Založništvo: Ljubljana : Chiara, 2014
Fizični: 121 str. : ilustr. ; 21 cm