Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

FILM evropski filmi

Jimmyjev dom

Scenarij: Paul Laverty, režija: Ken Loach

Maj 2015

IMDb

Leta 1921, na pragu irske državljanske vojne, je Jimmy Gralton na podeželju zgradil kulturni dom, kamor so prihajali mladi, da bi se učili, razpravljali, sanjali, predvsem pa plesali in se zabavali. Medtem ko je priljubljenost zbirališča naraščala, je njegov socialistični in svobodomiselni sloves pritegnil pozornost cerkve in politikov, ki so Jimmyja prisilili, da je zaprl dvorano in zapustil državo.

Deset let kasneje, na vrhuncu gospodarske krize, se Jimmy iz Združenih držav vrne v domačo vas, da bi materi pomagal skrbeti za družinsko kmetijo. Kulturni center, zapuščen in prazen, kljub prošnjam lokalne mladine ostaja zaprt. A bolj ko se Jimmy vključuje v skupnost in bolj ko opazuje revščino in naraščajoče kulturno zatiranje, bolj se v njem prebuja duh voditelja in aktivista. Odloči se, da bo ponovno odprl dom.

Ken Loach se v svojem domnevno zadnjem velikem projektu – živahnem, poskočnem in upanja polnem Jimmyjevem domu– poklanja svobodomiselnemu duhu, ki ga je na Irskem tridesetih let utelešal politični aktivist Jimmy Gralton, predvsem pa nas spomni na to, da v kriznih časih ne smemo pozabiti na ples, smeh in dobro voljo.

Podnapisi: slovenski


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 1107571550
Avtor: Scenarij: Paul Laverty, režija: Ken Loach
Cobiss naslov: Jimmy's hall [Videoposnetek] = Jimmyjev dom / screenplay Paul Laverty ; director Ken Loach ; photography Robbie Ryan ; music George Fenton ; producer Rebecca O'Brien ; prevedla in priredila Teja Bivic
Postavitev: FILM evropski filmi
Jezik: angleški
Leto: 2015
Založništvo: Vojnik : Fivia, [2015], p 2014
Fizični: 1 video DVD (104 min, 35 sek) : barve, zvok (Dolby Digital 5.1) ; 12 cm