Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

VERSTVA IN DUHOVNOST krščanstvo

Jezus in njegov čas

avtorji Charles Bricker in drugi

Februar 2017

Založnik o knjigi

Odpotujte 2000 let nazaj v zgodovino in bodite priča Jezusovemu vsakdanjiku! Pridružite se mu na njegovi življenjski poti skozi takratne burne čase in se seznanite z mnogimi navadami in pravili, popolnoma tujimi sodobnemu človeku!

Vsaka stran knjige Jezus in njegov čas nam odkriva, kako so v Jezusovem času živeli ljudje v Sveti deželi pa tudi drugod po Mediteranu in Srednjem vzhodu. V sliki in besedi izvemo, kakšno je bilo življenje v mestih in na podeželju, kako so pridelovali hrano, šolali otroke, se oblačili, kakšne davke so plačevali in zakaj so se zapletali v vojne, kako so trgovali in katere obrti so se razvile, kakšen je bil položaj žensk, kako so pokopavali preminule … Ob slikovito prikazani socialno-ekonomski, politični, vojaški, filozofski in kulturnozgodovinski »razglednici« tedanjega časa pa bralec sledi Kristusovemu življenju od rojstva do smrti ter ostrim verskim konfliktom, ki so spremljali postopen zaton mnogoboštva in vzpon monoteističnih religij, v prvi vrsti judaizma in krščanstva.

Odkrijte človeka, ki je odločilno spremenil tok zgodovine. Ta knjiga vam njegov čas predstavlja v popolnoma novi perspektivi.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 285433856
Avtor: avtorji Charles Bricker in drugi
Cobiss naslov: Jezus in njegov čas / [avtorji Charles Bricker ... [et al.] ; izdelava kazala Peter Draškaba ; prevedla Špela Resnik]
Postavitev: VERSTVA IN DUHOVNOST krščanstvo
Jezik: slovenski
Leto: 2016
Založništvo: Ljubljana : Mladinska knjiga, 2016 (natisnjeno na Kitajskem)
Fizični: 343 str. : ilustr. ; 30 cm