Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SLOVENSKA KNJIŽEVNOST romani

Je mar Erik?
Ko je v srcu in duši ves čas hkrati : roman

Tanja Dimitrievska

Oktober 2016

Založnik o knjigi

Sedel je v njenem avtu, zunaj je bila že noč, ena tistih v marcu, ko se zima in pomlad izmenjujeta iz ure v uro, tokrat pa sta se lovili v isti uri, v istem avtu in ustvarjali med njima zmedo.

Iz njenih mandljastih oči je kipela pomlad, začutil jo je, ujela se je s tistim, kar ga je premetavalo mogoče tudi v srcu, prav gotovo pa tam, malo nižje…A v njegovi glavi je bila globoka zima, oster mraz, ki je rezal, in ko se je pomešal s toploto pomladi, je med njima v avtu zagrmelo in ko je izrekel tisti stavek, se je iz nje vsul dež. Mehak, tihi dež, ki ne prinaša olajšanja, kot ga prinesejo prave poletne nevihte, ampak droben dežek, ko skoraj neslišno spušča v dušo neko žalost, vdanost in nemoč.

“Prišla si deset let prepozno ali pa veliko prezgodaj. Vezan sem in med nama se ne sme zgoditi nič.” To je bil stavek, ki je v njej odmeval naslednjih pet let.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 286040576
Avtor: Tanja Dimitrievska
Cobiss naslov: Je mar Erik? : ko je v srcu in duši ves čas hkrati : roman / Tanja Dimitrievska
Postavitev: SLOVENSKA KNJIŽEVNOST romani
Jezik: slovenski
Leto: 2016
Založništvo: Brežice : Primus, 2016 ([s. l.] : Forma digital print)
Fizični: 193 str. ; 22 cm