Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   English version

Postavitev:

ZGODOVINA biografije Slovenci

Jaz. Tina.
Biografski roman

Tina Maze, Vito Divac

Marec 2017

Založnik o knjigi

JAZ. TINA. je biografski roman, ki sta ga spisala življenje in značaj najboljše alpske smučarke v zgodovini Slovenije. Vendar ni običajen biografski roman. Kot je izjemna in edinstvena Tina Maze, je izjemna tudi knjiga, ki nam jo prvič približa v luči, kakršne je do sedaj nismo poznali.

Biografski roman JAZ. TINA. je nastajal najprej kot dnevniški zapisi Tine Maze, v katere je izlila svoje dvome, čustva in misli, ki jih dopolnjujejo refleksije in razmišljanja znanega slovenskega športnega novinarja Vita Divca. Gre za globoko osebno pripoved, kjer se življenjska zgodba, življenjska tekma s premagovanjem same sebe, prepleta s pisanjem športne zgodovine. Vito Divac jo je na tej poti spremljal od samega začetka uspešne smučarske kariere. Iz iskrenega prijateljstva je nastala najprej ideja in nato biografski roman.

Ko se je odločila, da bo zaključila svojo uspešno smučarsko kariero in pričela z novimi življenjskimi izzivi, z novimi poglavji, je dozorela tudi odločitev, da z nami, bralci, deli globoko osebno zgodbo. Zapisi, razpeti med razmišljanjem, čustvovanjem in notranjimi boji, osvetljujejo ne le izjemno pot in dosežke, temveč tudi kompleksno in izjemno osebnost, ki se je na tej poti oblikovala v to, kar danes je: ne le Tina in ne samo Maze, ampak Tina Maze.

Na začetku romana Tina zapiše:
»Če niste pripravljeni na vse, zares vse, raje zaprite knjigo. Ni vse lepo, kar se sveti!«


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 288283136
Avtor: Tina Maze, Vito Divac
Cobiss naslov: Jaz. Tina. : biografski roman / Tina Maze, Vito Divac
Postavitev: ZGODOVINA biografije Slovenci
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Ljubljana : DZS, 2017 ([Nova Gorica] : Grafika Soča)
Fizični: 291 str. : ilustr. ; 23 cm