Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

POLITIKA IN VOJNE VEDE slovenska politika

Javna hiša Slovenija
politično kadrovanje

Franci Demšar, Renata Zatler

April 2018

Založnik o knjigi

Javna hiša Slovenija je knjiga o slovenski politokraciji – spornem vpletanju politike v kadrovanje, slabi plačni politiki, netransparentnem ribarjenju v kalnem, o medijih, ki ne opravljajo svoje vloge, in o pomanjkanju temeljnih človeških vrednot pri upravljanju slovenske države. Vse zaradi uveljavljanja lastnih interesov in neodgovornega vladanja. Po orisu sedanjega stanja v slovenskem javnem sektorju – ne manjkajo resnični primeri – besedilo v drugem delu preseneti z rešitvami in dobrimi praksami.

Dr. Franci Demšar je bil med drugim obrambni minister in večletni uspešen direktor Javne agencije za raziskovalno dejavnost republike Slovenije … Tik pred izidom knjige se je vrnil v javno upravo kot predstojnik Nacionalne agencije RS za kakovost v visokem šolstvu.

Mag. Renata Zatler je delala kot državna sekretarka na Ministrstvu za javno upravo. Trenutno deluje kot svetovalka v projektih na mednarodni in EU ravni.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 294063104
Avtor: Franci Demšar, Renata Zatler
Cobiss naslov: Javna hiša Slovenija : politično kadrovanje / Franci Demšar, Renata Zatler
Postavitev: POLITIKA IN VOJNE VEDE slovenska politika
Jezik: slovenski
Leto: 2018
Založništvo: Ljubljana : Cankarjeva založba, 2018 ([Ljubljana] : Formatisk)
Fizični: 154 str. ; 25 cm