Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

VZGOJA IN IZOBRAŽEVANJE vzgoja otrok in mladostnikov

Izzivi sodobne vzgoje

Eva Hrovat Kuhar

Oktober 2017

Založnik o knjigi

Izpod peresa psihologinje z dolgoletnimi izkušnjami pri delu z otroki in družinami prihaja praktični priročnik, ki pred bralcem razpira zagate sodobne vzgoje in prinaša nasvete za njihovo reševanje. Čudežnega recepta ni, a z ljubeznijo, potrpežljivostjo in postavljanjem ustreznih meja, se lahko uspešno soočimo z vsemi kriznimi trenutki od izpadov trme pa do preizkušanja starševske avtoritete, uživamo z otroki in z njimi preživimo čim več lepih trenutkih. Ti bodo, ko se bo otrok oziral nazaj na svoje otroštvo, šteli največ. V priročniku se avtorica posveča predvsem vzgoji mlajših otrok – od malčkov do vstopa v šolo. Gre za ključna leta, ko starši postavljamo temelje: temelje za meje, ki bodo otroka usmerile v želeno obnašanje in mu pomagale skozi življenje, in temelje za tople medsebojne odnose, ki ga bodo greli in opogumljali skozi vse življenje.

Avtorica o knjigi

Otrok potrebuje občutek, da je opažen. In pohvaljen. In ljubljen.
Otroci so lahko nežni, srčkani, zaupljivi, ljubeči, zvesti. Hkrati pa so lahko tudi besni, neredni, ignorantski, zahtevni, brez občutka za potrebe drugih. Kot šampon »vse v enem«. Le da vam lahko učinki tega »šampona« prinašajo veselje in srečo, v naslednjem trenutku pa vam povsem uničijo dan in samozavest.
S knjigo, ki je pred vami, vam ponujam nekaj nasvetov, kako biti otroku zgled in mu pokazati, da se da spore reševati brez vpitja, mirno, z argumenti in upoštevanjem mnenja vseh vpletenih. Predvsem pa želim pokazati, kako s čim manj potrošene energije čim bolj uspešno obpluti čeri vzgajanja, se soočati z izpadi trme, otroku postaviti meje, umiriti najbolj turbulentne položaje v družinskem življenju in se hkrati imeti lepo. Naj vam uspe!


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 291686144
Avtor: Eva Hrovat Kuhar
Cobiss naslov: Izzivi sodobne vzgoje : z ljubeznijo, potrpežljivostjo in postavljanjem meja do sožitja v družini / Eva Hrovat Kuhar ; [ilustracije Izar Lunaček ; fotografije osebni arhiv avtorice, DepositPhotos, iStock]
Postavitev: VZGOJA IN IZOBRAŽEVANJE vzgoja otrok in mladostnikov
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Dob pri Domžalah : Miš, 2017 (natisnjeno v Sloveniji)
Fizični: 237 str. : ilustr. ; 23 cm