Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   English version

Postavitev:

VERSTVA IN DUHOVNOST okultizem duhovnost

Izničenje faktorja karme
Svobodno življenje izven vzročnih zank

Adrian P. Kezele

April 2016

Založnik o knjigi

Srce te knjige je ideja o prebujenju, osvoboditvi ali razsvetljenju. A ker so ti pojmi navadno tako narobe razumljeni in tolmačeni, vas najbrž čaka kar nekaj s tem povezanih presenečenj. Avtor pri pisanju ni zastopal nobenega določenega nauka, šole ali tradicije. Predstavlja samo sebe; kar je napisal, izhaja iz njegovih izkušenj, iz tega, kar ve in živi.

Knjiga se začne z njegovimi prvimi »uvidi v ujetništvo«, razumevanjem, da ljudje radi mislijo, da so svobodna in zavestna bitja, čeprav so pravzaprav daleč od tega. Od samega začetka je bilo njogovo duhovno potovanje usmerjeno proti »vzvišenemu cilju«, razsvetljenju ali, če uporabimo izraz, ki ga boste našli v knjigi, proti stanju mokše oziroma osvoboditve.

Pojasnjuje, kako se je srečal s pojmom karme in v povezavi s tem s pojmom maye, iluzorne resničnosti. Pravzaprav se maya spreminja tudi v Mayo in tako postane utelešenje iluzije – dobesedno boginja iluzije – v objemu katere ljudje tako željno in popolnoma prostovoljno preživijo svoje življenje.

Založba Chiara – več o knjigi


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 283730688
Avtor: Adrian P. Kezele
Cobiss naslov: Izničenje faktorja karme : svobodno življenje izven vzročnih zank / Adrian P. Kezele ; [prevedla Emanuela Malačič Kladnik in Jasmina Rome, prevod poezije Petra Lampret Golob ; ilustracija Zlatko Međimurec]
Postavitev: VERSTVA IN DUHOVNOST okultizem duhovnost
Jezik: slovenski
Leto: 2016
Založništvo: Ljubljana : Chiara, 2016 ([Ljubljana] : Itagraf)
Fizični: 376 str. : ilustr. ; 23 cm