Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani

Izgubljeni kovčki

Jordi Puntí

April 2015

Založnik o knjigi

Christof, Christophe, Christopher in Cristofol so bratje, a se med seboj ne poznajo. Sinovi skrivnostnega očeta Gabriela Delacruza in različnih mater živijo v Frankfurtu, Parizu, Londonu in Barceloni. Nekega dne, ko očeta uradno razglasijo za pogrešanega, se polbratje prvič srečajo. Čeprav že dve desetletji ne vedo ničesar o njem, se krištofi odločijo, da ga bodo poiskali. Čaka jih neverjetno vznemirljivo, zabavno, a tudi boleče potovanje.

Večina ljudi čuti potrebo, da najde prostor, kjer bi lahko pognali korenine. To je lahko v osamljenem kotičku sveta ali v vrvečem središču najgosteje naseljenega mesta. Lahko je to tam, kjer so vsi blizu, ali nekje, kjer so vsi daleč, a najti morajo kraj na svetu, da se počutijo žive. So pa tudi drugačni ljudje, takšni, ki nikakor ne morejo biti pri miru, in njihov dom postane prav to nenehno premikanje, nenehen vsakodnevni beg brez cilja.

Katalonski pisatelj, prevajalec in novinar Jordi Puntí (1967) je objavil tri zbirke kratkih zgodb, Izgubljeni kovčki (2009) pa so njegov prvi roman. Zanj je prejel več pomembnih katalonskih literarnih nagrad.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 277968128
Avtor: Jordi Puntí
Cobiss naslov: Izgubljeni kovčki / Jordi Puntí ; [prevedla Veronika Rot]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Ljubljana : Mladinska knjiga, 2015
Fizični: 477 str. ; 21 cm