Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST biografski romani

Izgubljeni čas ljubezni in snega

Jennifer Laam

April 2018

Založnik o knjigi

Ljubezenska zgodba, ki jo je napisalo življenje enega največjih romantičnih avtorjev – Aleksandra Sergejeviča Puškina. Natalija Gončarova je bila že pri rosnih šestnajstih letih osupljivo lepa in intelektualno razvita ženska. Na svojem prvem javnem plesu v času božiča leta 1828 je pritegnila pozornost najslavnejšega ruskega uporniškega pesnika.

Natalijo je v hipu očarala njegova energija in veselje do življenja, še hitreje pa jo je v vrtinec povleklo njegovo dvorjenje, in tako se je kmalu znašla v zakonu s strastnim pesnikom, ki je bil nagnjen k še silovitejšim izbruhom ljubosumja. Kaj kmalu so zlobni jeziki in obrekovanja na dvoru ruskega carja prisilili Aleksandra, da brani svojo, pa tudi Natalijino čast v dvoboju, za katerega vemo, da se je zanj tragično končal.

Jennifer Laam v svojem osupljivem romanu ‘Izgubljeni čas ljubezni in snega’ pomaga Nataliji predstaviti njeno plat te ljubezenske zgodbe, ki pod spretnim avtoričinim peresom zaživi pred bralcem – prepričljivo upodobi njen notranji boj, da bi zase in za moža ustvarila izpolnjeno življenje, kljub nevarnim in zlobnim intrigam glamuroznega dvora.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 93935361
Avtor: Jennifer Laam
Cobiss naslov: Izgubljeni čas ljubezni in snega / Jennifer Laam ; prevod Ljubica Karim Rodošek
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST biografski romani
Jezik: slovenski
Leto: 2018
Založništvo: Maribor : Hiša knjig, Založba KMŠ, 2018
Fizični: 397 str. ; 22 cm