Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

EKONOMIJA IN POSLOVANJE finance

Izčrpana nevesta

Irena Ferluga

September 2016

Založnik o knjigi

Irena Ferluga je ena redkih med slovenskimi novinarji, ki skoraj celotno aktivno obdobje neprekinjeno spremlja, opazuje in se izobražuje na tako zahtevnem segmentu družbenega delovanja, kot sta gospodarstvo in finance. Zato je bilo skoraj samoumevno, da je vsa leta spremljala tudi dogajanja okoli in v Kreditni banki Maribor in poznejši Novi Kreditni banki Maribor. Naključje pa je, da izvedba tega projekta sovpada s prodajo banke tujemu kupcu.

Pogovarjati se s sedmimi nekdanjimi direktorji, ki so nekoč vodili do nedavna drugo največjo banko v Sloveniji, je bil svojevrsten izziv. Lažje je pisati zgodovino, ko akterjev ni več, in izjemno težko, ko jo pripovedujejo sami, pa še v okolju, v katerem živijo. Slovenski žurnalizem je končno dobil knjigo, kakršne še ni imel. Avtorica Irena Ferluga, šolana novinarka in magistra sociologije menedžmenta, je pripravila svoje življenjsko delo. Če upoštevamo, da je v slovenskem novinarstvu dejavna dobra tri desetletja, specializirana za gospodarstvo, z ožjo usmeritvijo na bančništvo, in dodamo, da ji pri tovrstni kilometrini v našem prostoru ni para, potem razumemo to knjigo.

Gre za strokovno monografijo, pravo sago o banki. O tem, kar je včasih in dolgo časa bila druga največja slovenska banka, kako je rasla, zrasla in se izčrpala, spregovorijo njeni še živeči direktorji, avtorica pa jih spodbuja ter njihove izpovedi uokviri v izbor in izseke iz svojih žurnalističnih mojstrovin.

Zanimivo branje, ki bo aktualno dlje kot eno samo vroče poletje.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 86965505
Avtor: Irena Ferluga
Cobiss naslov: Izčrpana nevesta : ogledalo slovenskega tranzicijskega obdobja / Irena Ferluga ; [spremno besedilo Milan Jazbec ; prevod povzetka v angleščino Emil Pečnik ; karikature Drago Senica ; fotografije Sašo Bizjak, Smiljan Pušenjak in Boris Vugrinec]
Postavitev: EKONOMIJA IN POSLOVANJE finance
Jezik: slovenski, angleški
Leto: 2016
Založništvo: Maribor : Pivec, 2016 (Ljubljana : Belin grafika)
Fizični: 367 str. : ilustr. ; 25 cm