Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

eKnjižnica Biblos

Izbrisana

Miha Mazzini

Oktober 2014

Založnik o knjigi

Izbrisana je zgodba o samski mamici Zali, ki v porodnišnici ugotovi, da je ni v računalniških sistemih, da uradno ne obstaja ne ona ne njen novorojenček. Je roman o tem, kaj se je dogajalo Slovencem, rojenim na napačnem koncu razpadle države, ki so jim v devetdesetih letih na upravnih enotah luknjali osebne izkaznice. Kaj se zgodi, če izpadeš iz sistema? Lahko te izženejo iz države, morda ti sosedje zasedejo stanovanje, ostaneš brez službe, zdravnika, celo otroka … Zalino mrzlično iskanje rešitve se prelevi v napet triler, ki spotoma podrobno razišče anomalije slovenskega družbenega sistema.

Miha Mazzini, pisatelj, scenarist, računalničar, prejemnik številnih mednarodnih nagrad, je spet napisal napeto, sočutno in duhovito delo, ki bralca drži v krempljih od prve do zadnje strani. Branje Izbrisane je morda eden najboljših načinov, da se zavemo neprijetnih dejstev, ki jih je marsikdo med nami raje preslišal.

www.mihamazzini.com – več o knjigi

e-knjiga


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 275372032
Avtor: Miha Mazzini
Cobiss naslov: Izbrisana [Elektronski vir] / Miha Mazzini ; spremna beseda Lana Zdravković
Postavitev: eKnjižnica Biblos
Jezik: slovenski
Leto: 2014
Založništvo: Novo mesto : Goga, 2014
Fizični: 270 str. ; 21 cm