Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani

Iz Slovenije, z upanjem

Maria L. Videc

Oktober 2017

Založnik o knjigi

Nizozemska parlamentarka, univerzitetna profesorica Maria Louise Videc se je od malega zanimala za svoje slovenske korenine in raziskovala, kako so se njeni predniki v začetku 20. stoletja naselili v Holandiji. Avtorica številnih strokovnih publikacij se z izseljensko povestjo, spomenikom slovenskemu človeku in vrednotam, izkazuje tudi kot izvrstna pisateljica.

Knjiga je slavospev upanju, vztrajanju in – v času preizkušenj – zaupanju v Boga, ki so mlade Slovence vodili pri njihovi življenjsko pomembni odločitvi, da zapustijo domovino. Ob raziskovanju njihovih zgodb je avtorica ugotovila, kako pomembno vlogo so imeli pri tem katoliški duhovniki, ki so izseljencem v novem okolju nudili ključno oporo.

O avtorici

Univerzitetna profesorica Maria Louise Videc je predavala javno upravo na univerzah v Leidnu in Nijmegenu. Od leta 1999 je bila kot predstavnica krščansko-demokratske stranke 12 let članica zgornjega doma nizozemskega parlamenta ter članica in predsednica nizozemske parlamentarne delegacije v Parlamentarni skupščini Sveta Evrope, kjer je delovala v Odboru za pravne zadeve in človekove pravice.
Napisala je več knjig in člankov s področja javne uprave in upravljavske etike, revizije in evalvacije ter o sistemu Evropske konvencije o človekovih pravicah.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 291281920
Avtor: Maria L. Videc
Cobiss naslov: Iz Slovenije, z upanjem = From Slovenia, with hope : izseljenska povest / Maria L. Videc ; [prevod Niki Neubauer]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani
Jezik: slovenski, angleški
Leto: 2017
Založništvo: Celje : Celjska Mohorjeva družba : Društvo Mohorjeva družba, 2017 ([Maribor] : Dravski tisk)
Fizični: 127, 134 str. ; 21 cm