Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani

In v gorah odzvanja

Khaled Hosseini

September 2013

Založnik o knjigi

Tretji roman avtorja uspešnic Tek za zmajem in Tisoč veličastnih sonc.

Khaled Hosseini, ameriški pisatelj afganistanskega rodu (rojen 1956 v Kabulu), je znova napisal izjemno berljivo, ganljivo in navdušujočo univerzalno zgodbo, ki presega meje med državami, kulturami, jeziki in religijami. V romanu, ki nagovarja vsakogar, so stkane in prepletene usode več generacij. Gre za roman o družini in njenih vezeh, saj so družine, kot pravi avtor, uganke, ki jih rešujemo vse življenje – in sploh ni nujno, da smo pri tem uspešni.

 »Tako kot v prejšnjih dveh knjigah gre tudi v tem romanu za družinsko zgodbo več generacij. In to predvsem zato, ker menim, da je v družinskih zgodbah moč najti vse veličastne življenjske teme, od ljubezni, žalovanja, konfliktov, dolžnosti pa vse do žrtvovanja. A je vsaka družina drugačna, vsaka ima svojo enkratno zasnovo, dinamiko in vzkipljive antagonizme, pa če se imajo na videz vsi še tako radi. Zato na to temo obstajajo neskončne različice. Zame so družine uganke, ki jih razrešujemo celo življenje – in to sploh ne nujno uspešno. Rad raziskujem, kako se ljudje v družinah poskušajo povezovati, pa najsi bo to iz ljubezni, občutkov dolžnosti ali zaradi okoliščin.« (Khaled Hosseini)

Khaled Hosseini: In v gorah odzvanja – MMC RTV SLO

In v gorah odzvanja: mimo časa in mimo meja – Tomaž Bešter, Konteksti

 


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 268156928
Avtor: Khaled Hosseini
Cobiss naslov: In v gorah odzvanja / Khaled Hosseini ; [prevedla Jedrt Maležič]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani
Jezik: slovenski
Leto: 2013
Založništvo: Ljubljana : Mladinska knjiga, 2013 (Ljubljana : Korotan)
Fizični: 486 str. ; 21 cm