Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SLOVENSKA KNJIŽEVNOST potopisi

Ime tvoje zvezde je Bilhadi

Magda Reja

2006

Nagrada za prvenec

Založnik o knjigi

Prvenec slovenske popotnice Magde Reje je izjemen potopis, ki opisuje 1200 kilometrov dolgo pot preko Sahare, ki jo je prepotovala s solno karavano.

Gre za imeniten potopis, ki opisuje potovanje s karavano preko Sahare.

Preprosto, skoraj asketsko pisanje Magde Reje deluje izjemno subtilno in sugestivno – bralec doživlja kompleksno, presenetljivo živo izkušnjo potovanja po enem najbolj skrivnostnih predelov afriškega kontinenta.

»V globoki tišini in praznini človek meditira. Čuti, da obstaja nekaj višjega, svetega. Zavé se svoje majhnosti v njeni veličini. Čuti magijo vseobsegajočega zvezdnatega neba…« To sem čutila vsako hladno noč, ki sem jo prespala na terasi, in vse noči, ki smo jih preležali vrh sipin ter zamaknjeno strmeli v iskreče nebo. V preplet zvezdnih poti, ki te, če jih znaš prebrati, vodijo v Alžirijo, Mavretanijo, Gao… Tista velika, bleščeča zvezda, ki kaže sever, pa te pripelje v Taoudenni. Ime ji je Bilhadi. To bo odslej tudi moja zvezda.


Nagrada za prvenec je nagrada za najboljše prvo izdano leposlovno delo posameznega avtorja, ki jo na vsakoletnem Slovenskem knjižnem sejmu podeljuje Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 227418624
Avtor: Magda Reja
Cobiss naslov: Ime tvoje zvezde je Bilhadi / Magda Reja
Postavitev: SLOVENSKA KNJIŽEVNOST potopisi
Jezik: slovenski
Leto: 2006
Založništvo: Ljubljana : Sanje, 2006 ([Ljubljana] : Itagraf)
Fizični: 142 str. ; 21 cm