Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

VERSTVA IN DUHOVNOST budizem

Ima budizem prav?
znanstveni in filozofski vidiki meditacije in razsvetljenja

Robert Wright

Februar 2018

Založnik o knjigi

Eden največjih ameriških umov nas popelje skozi psihologijo, filozofijo in veliko meditacije, da bi nam pokazal, kako je budizem ključen pri moralni jasnosti in neminljivi sreči.
V Moralni živali je Robert Wright pojasnil, kako so se z evolucijo oblikovali človeški možgani. Pojasnil je, da nas človeški duh pogosto vara tako o nas samih kot o svetu. Kakršen je, pa nam ne omogoča, da bi bili dolgo srečni.
Če pa se zavedamo, da je naš duh naravnan tako, da nam povzroča tesnobo, depresijo, jezo in pohlep, ali lahko glede tega kaj storimo? Wright je našel odgovor v budizmu, ki je že pred tisočletji dognal to, kar znanstveniki šele zdaj odkrivajo. Budizem trdi, da človek trpi zato, ker sveta ne vidi jasno, trdi pa tudi, da ga lahko z meditacijo jasneje vidimo ter postanemo boljši in srečnejši.
V knjigi Ima budizem prav? nam Wright pokaže, kako lahko meditacija postane temelj duhovnega življenja naše posvetne dobe. Knjiga, ki je hkrati nadvse drzna in popolnoma jasna, kot prva spaja evolucijsko psihologijo z najsodobnejšo nevrologijo in utemeljuje radikalne trditve v jedru budistične filozofije. Z neizprosno odkritostjo in iskrivo modrostjo nas ne prepriča le, da ima budizem prav, temveč lahko nazadnje nas in celotno človeštvo tudi reši pred samimi seboj.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 293680640
Avtor: Robert Wright
Cobiss naslov: Ima budizem prav? : znanstveni in filozofski vidiki meditacije in razsvetljenja / Robert Wright ; [prevedel Samo Kuščer]
Postavitev: VERSTVA IN DUHOVNOST budizem
Jezik: slovenski
Leto: 2018
Založništvo: Tržič : Učila International, 2018
Fizični: 339 str. ; 20 cm