Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

ZGODOVINA biografije drugi

Ibra
Fant, ki je našel svojo pot

Yvette Žoltowska-Darska

Januar 2017

Založnik o knjigi

Ko je bil otrok, je imel na mizi velikokrat samo suh opečenec. Star je bil šest let, ko so mu ukradli ljubljeno kolo. Pri desetih letih so ga ločili od sestre. Pri trinajstih so starši soigralcev zahtevali, naj ga odslovijo iz kluba. Kasneje je postal kapetan švedske državne reprezentance, igral je v najelitnejših evropskih klubih in postal do takrat najdražji nogometaš v zgodovini nogometa. Ima črni pas v tekvondoju in v domovini ga imajo raje kot kralja.

Ibra je zgodba o fantu, ki je odrasel na ulici in postal junak. Ob njegovi zgodbi se nam v grlu dela cmok, obenem pa se v nas krepi prepričanje, da lahko vsakdo najde svojo pot, če je le dovolj zagret, nadarjen in odločen.

Yvette Żółtowska-Darska je ljubiteljica nogometa, fotografiranja in Toskane. Zaradi sinove ljubezni do nogometa se je odločila napisati zbirko knjig za otroke o njihovih nogometnih vzornikih. V njej sta doslej izšli knjigi Messi: mali deček, ki je postal velik nogometni junak in Ronaldo: fant, ki je vedel, kaj hoče. Obe sta na seznamu prodajnih uspešnic in sta dosegli velik mednarodni uspeh.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 286933504
Avtor: Yvette Žoltowska-Darska
Cobiss naslov: Ibra : fant, ki je našel svojo pot / Yvette Žoltowska-Darska ; [prevedel Jure Šešet]
Postavitev: ZGODOVINA biografije drugi
Jezik: slovenski
Leto: 2016
Založništvo: Tržič : Učila International, 2016 (natisnjeno v Sloveniji)
Fizični: 207 str. : ilustr. ; 25 cm