Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

PREHRANA dietna prehrana

Hujšanje s prehranskimi dopolnili tipa OKA

Iztok Ostan

April 2017

Založnik o knjigi

V knjigi Hujšanje s prehranskimi dopolnili tipa OKA se avtorji, dr. Iztok Ostan, Božena Ambrozius, Alberta Ostan in Matjaž Vidrih lotevajo dveh temeljnih problemov, s katerimi se srečuje skoraj vsakdo, ki želi shujšati. To sta: – upadanje mišične mase in izguba elastičnosti kože v času hujšanja, – ponovno naraščanje telesne teže po končani shujševalni kuri.

Obe težavi sta povezani s pomanjkanjem beljakovin v času hujšanja. Na zdrav način se ju ne da rešiti, če se v času hujšanja prehranjujemo le z običajnimi prehranskimi beljakovinami; te naše celice slabo izkoristijo in tvorijo veliko odpadkov, ki so vir kalorij in za zdravje obremenilnih dušičnih toksinov. Novo obdobje v obvladovanju telesne teže se je začelo leta 1998, ko je bila odkrita optimalna kombinacija esencialnih aminokislin OKA (angl. MAP), na osnovi katere prehranska industrija dandanes pripravlja prehranska dopolnila tega tipa, ki praktično ne tvorijo kalorij in dušičnih odpadkov. Tako se lahko tudi v času shujševalnih kur ustrezno beljakovinsko prehranimo, s tem pa ohranjamo prožnost kože, mišično maso in zmanjšujemo željo po hrani.

V knjižici so predstavljeni praktični napotki za hujšanje z OKA, ki jih je oblikoval mednarodni prehranski institut INRC; v njej so tudi navodila za redne kratke polnovredne poste, s katerimi trajno vzdržujemo ustrezno telesno težo. Napotki so podkrepljeni z izsledki raziskav o uporabi teh novih načinov uravnavanja telesne teže in nekatere izkušnje uporabnikov.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 286013952
Avtor: Iztok Ostan
Cobiss naslov: Hujšanje s prehranskimi dopolnili tipa OKA / Iztok Ostan ; v sodelovanju z Boženo Ambrozius, Alberto Ostan in Matjažem Vidrihom
Postavitev: PREHRANA dietna prehrana
Jezik: slovenski
Leto: 2016
Založništvo: Koper : Institut.O, 2016 ([Seča] : GT-design)
Fizični: 60 str. : ilustr., tabele ; 21 cm