Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SLOVENSKA KNJIŽEVNOST romani

Hribarca

Aleksandra Veble

Oktober 2017

Založnik o knjigi

V romanu Hribarca avtorica opisuje lahkotno in preudarno, tudi v vaškem žargonu, zgodbo vaškega življenja in zgodbo svetovne popotnice. Naključje je želelo, da se vaška družina z babico Pepo, ki boleha za demenco, diabetesom in še čim, sreča s svetovljansko Valani, da zaživijo v simbiozi pod isto streho.
V knjigi avtorica zelo podrobno in preprosto opisuje tudi uničujočo sladkorno bolezen, ki je v krempljih več kot četrt stoletja držala starko Pepo. Valani je darovala Pepi svojo sočutnost, spoštovanje in dostojanstvo vse do njene smrti. Ob branju boste potočili solzo, ki je samo del živega bitja. Brali boste o zadnjih trenutkih življenja, ki jih avtorica mojstrsko opisuje, in se zamislili.

Aleksandra Veble se je rodila leta 1948 v Šoštanju in komaj šestmesečna že pričela svoje potovanje iz kraja v kraj, iz države v državo. Je mati dveh hčera, babica vnukoma in vnukinji.
Zase pravi, da ni popolna, svoj duševni mir je dosegla ob študiju pisnih izročil preroka Kahlila Gibrana, poleg tega še vedno študira psihologijo in budizem.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 291757824
Avtor: Aleksandra Veble
Cobiss naslov: Hribarca : roman / Aleksandra Veble
Postavitev: SLOVENSKA KNJIŽEVNOST romani
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Brežice : Primus, 2017 (Brežice : Primus)
Fizični: 279 str. ; 22 cm