Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

UMETNOST arhitektura

Gremo v mesto Ljubljana

Špela Kuhar in Robert Potokar

Arhitekturni sprehodi in ogledi

Založnik o knjigi

Vodnik, ki nam na slikovit in zanimiv način predstavi mesto iz vseh zornih kotov, njegovo zgodovino, arhitekturne znamenitosti in skrivnosti. Za meščane in obiskovalce, še posebej pa za otroke in družine.

Sestavljen je iz dveh temeljnih sklopov: zgodovinskega pregleda in posameznih arhitekturnih sprehodov. Zgodovinski pregled je razdeljen na deset časovnih obdobij, od prazgodovinskega – koliščarskega obdobja, rimske Emone, srednjega veka, baroka, klasicizma, secesije, modernistične in Plečnikove Ljubljane do povojnega socialističnega obdobja in sodobne Ljubljane.

Vsak arhitekturni sprehod zajema splošen opis sprehoda ali ogleda s prikazom na mestni karti, v nadaljevanju opisa pa si sledijo podrobnejše predstavitve posameznih pomembnejših stavb, trgov in parkov. Vsaki izpostavljeni stavbi sta namenjeni dve strani, s podrobnejšim strokovnim opisom, fotografijami, načrtom, ilustracijo ter kopico zanimivosti in podatkov, ki naredijo arhitekturo privlačno za majhne in velike otroke. Vodnik je zato zasnovan nekoliko lahkotnejše, z obsežnim grafičnim in slikovnim gradivom ter z duhovitimi ilustracijami priznanih slovenskih ilustratorjev, ki s svojimi očmi slikajo arhitekturne zgodbe.

Vodnik Gremo v mesto Ljubljana je prejel nagrado Najlepša slovenska knjiga na 24. Slovenskem knjižnem sejmu v Cankarjevem domu.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 238386688
Avtor: Špela Kuhar in Robert Potokar
Cobiss naslov: Gremo v mesto Ljubljana : arhitekturni sprehodi in ogledi / Špela Kuhar in Robert Potokar ; [fotografija Miran Kambič ... [et al.] ; ilustracije Damijan Stepančič ... [et al.] ; risbe načrtov Andraž Kavčič ; zemljevidi Damjan Jerič]
Postavitev: UMETNOST arhitektura
Jezik: slovenski
Leto: 2008
Založništvo: Ljubljana : Ustanova fundacija Piranesi, 2008 ([Ljubljana] : Božnar in partner)
Fizični: 168 str. : ilustr. ; 24 cm