Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

ZGODOVINA zgodovina Slovencev

Gospa sveta
zbornik

Bogumil Vošnjak in drugi

November 2017

Založnik o knjigi

Da je zgodovina Slovencev zanikana, je že dolgo jasno. V založbi Amalietti & Amalietti nastaja zbirka knjig »Zamolčana slovenska zgodovina«. In knjiga Gospa sveta je najnovejša iz te imenitne zbirke. Knjiga je zbornik, ki je namenjen od-brisanju zgodovinskega spomina; narod, ki izgubi zgodovinski spomin, je brez korenin in kot čoln brez krmila. Na žalost sta se duh slovenstva in naša prava zgodovina v zadnji četrtini 19. stoletja razblinila v nemškem zgodovinopisju. Zakaj, izvemo v knjigi.
Tisti, ki jih vsaj malo zanima, kdo smo, od kje smo … bodo z veseljem posegli po knjigi in med drugim spoznali staro slovensko demokracijo; izvedeli, da je bil staroslovenski jezik jezik panonskih Slovencev v devetem stoletju in kaka je razlika med staro in novoslovenščino; kateri so sledovi Slovencev med nekdanjimi narodi in da je Azija prvi dom Slovencev; predstavljeno je petnajst venetskih zapisov, ki jih slovenski venetologi še niso prevedli. Zanimivi so kulturno-zgodovinski škandali: Škandal s Slavo vojvodine Kranjske, škandal s prvo slovensko zgodovino Janeza Trdine, škandal s Kozlerjevim zemljevidom Velika Slovenija, škandal s starocerkveno slovenščino in škandal z Miklošičem in Kopitarjem.
In še mnogo več. Imenitno branje tudi za slovenske učitelje zgodovine.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 290149888
Avtor: Bogumil Vošnjak in drugi
Cobiss naslov: Gospa sveta : zbornik / Bogumil Vošnjak ... [et al.] ; [urednik] Peter Amalietti
Postavitev: ZGODOVINA zgodovina Slovencev
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Ljubljana : Amalietti & Amalietti, 2017 (Ljubljana : Primitus)
Fizični: 174 str. : ilustr. ; 23 cm