Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani

Gorsko zavetišče

Robyn Carr

Maj 2014

Založnik o knjigi

John „Pridigar” Middleton živi mirno, skorajda puščavniško življenje v hribovskem mestecu. Nič mu ne manjka; zadovoljen je s tem, da kuha v gostilni prijatelja Jacka, in s peščico prijateljev – dokler nekega večera njegovega miru ne zmoti mlada ženska z otrokom. Kaže, da je na begu. Modrica in razbita ustnica sami povesta več kot redkobesedna, preplašena Paige. John ji ponudi zavetje, Paige pa ostane dlje, kot je sprva nameravala, in se počasi vživi v novo okolje. Konec dober, vse dobro? Ne, zgodba se tukaj šele začne. Precej pomoči, poguma in dela državnih ustanov bo treba, da se Paige otrese hude preteklosti, pa tudi Johnu s obetajo spremembe, ki jih niti v sanjah ne bi pričakoval. Njegovega miru namreč ne skali samo pravična jeza na človeka, zaradi katerega Paige izgubi drugega otroka na poti, temveč se ga polastijo čustva, ki jih sprva sploh ne razume. Še sreča, da Paige zna prepoznati veliko, toplo srce, ki bije v prsih velikega, močnega možaka, ki je na prvi pogled kar zastrašujoč.

Ob glavni zgodbi sledimo še duhoviti, povsod priljubljeni Mel, ki je mestna babica in patronažna sestra, in njenemu Jacku; ta dva se pripravljata na prihod prvega otroka. Tudi tukaj se izkaže tista o kovačevi kobili, zato Melin porod ne poteka čisto tako, kot je načrtovala.

Ni pa vsem namenjena ista sreča – poleg ljubezenskih zapletov se soočimo s stiskami in vprašanji mladoletniške nosečnosti, in mladima dvema, ki sta se podala v pustolovščino nezaščitene spolnosti, ne bo prihranjeno nič.

Robyn Carr nas skozi mestece Virgin River, njegove hoste, sekvoje, ceste in jase popelje v ganljiv splet dogodkov, ob katerih se bomo namuznili ali pa tudi spustili solzo, knjige pa vendar ne bomo odložili žalostni.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 272623360
Avtor: Robyn Carr
Cobiss naslov: Gorsko zavetišče / Robyn Carr ; [prevod Nina Cedilnik Frua]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani
Jezik: slovenski
Leto: 2014
Založništvo: Dolič : Giks ed, 2014
Fizični: 392 str. ; 22 cm