Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SLOVENSKA KNJIŽEVNOST znanstvenofantastični romani

Gorgonavt

Nina Arlič

Junij 2014

Založnik o knjigi

“Gorgonavt je nekakšna ljubezenska zgodba. Z vesoljskimi ladjami.”

Papirka Kej (barva las: rdeča; veroizpoved: knjižničarska), se zbudi sama samcata sredi vesolja. Oborožena s svojo pretirano romantično intuicijo in računalniškimi sposobnostmi, ki omogočajo, da si ustvariš Twitter račun, se trdno odloči, da si bo iz limon, ki ji jih podaja življenje, naredila limonado. No, ali pa vsaj palačinke z limoninim sorbejem, nalistanimi mandlji, stepeno smetano, suhimi brusnicami in šahovnico kandiranega ingverja. Ker nikoli ne veš, kdaj ti bosta sredi vesolja prav prišla na roke pobarvana palačinkarna in nos za težave.

Nina Arlič, v Celju rojena avtorica, prisega na dvoje: pustolovščine in palačinke. Dokler je izkušnja dovolj slikovita, da iz nje potegneš zgodbo, si večkrat ponovi, nič ni preveč strašno, čudno ali se ne bi dalo poskusiti vsaj dvakrat. Enako velja za palačinke. S tem odnosom je svojo službo pismonošinje, ki je trajala dobrega pol leta, prevedla v galaktično terminologijo. Vsakdo, ki je kdaj delal kot poštar, se bo strinjal. Skoraj vse, kar se dogaja v knjigi, se je res zgodilo, le da takrat še ni imela medzvezdne trabakule, ampak majhen rumen poštarski moped. Podrobnosti, pač.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 268672256
Avtor: Nina Arlič
Cobiss naslov: Gorgonavt / Nina Arlič
Postavitev: SLOVENSKA KNJIŽEVNOST znanstvenofantastični romani
Jezik: slovenski
Leto: 2013
Založništvo: Celje : Arlič ; Šentjur : Literarno društvo, 2013
Fizični: 579 str. ; 21 cm