Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST potopisi

Gola Indija
Potepuhov dnevnik

Alexandre Bergamini

Oktober 2016

Založnik o knjigi

V XIX. stoletju so se nekateri zahodnjaki potepali po svetu sami, peš, z namenom, da bi doživeli trenutke sedanjosti zunaj svoje želje in identitete.

Gola Indija je dnevnik potepuha našega časa, ki spominja na Pasolinijev Vonj po Indiji. Potuje po Indiji, a ne zgodi se nič, kar bi sodilo k potovanjem. Potepa se, ne da bi tam kaj obiskal. “Ni kaj obiskati ali pa komaj kaj. Spiram s sebe, kar mi ostaja od Evrope.”

Življenje se ga polasti. Zmedenega, preplašenega, začaranega – kot da bi se znova znašel v času svojega otroštva. Potovanje se začne z vonjavami in z grozo pred revščino in pomanjkanjem, pred samoto. Potepanje se konča z odkritjem drugega, ob katerem obstane oslepljen in očaran. Z valovi Indijskega oceana v ozadju ga do izvira želje spremlja gola Indija, Indija iz njegovih sanj in iz literature.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 285964032
Avtor: Alexandre Bergamini
Cobiss naslov: Gola Indija : potepuhov dnevnik / Alexandre Bergamini ; iz francoščine prevedla Igor M. Ravnik in Andraž Ravnik ; [fotografija Simao Bessa]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST potopisi
Jezik: slovenski
Leto: 2016
Založništvo: Ljubljana : eBesede : Opportunitas, 2016 ([Ljubljana] : Demat)
Fizični: 129 str. : ilustr. ; 21 cm